söndag 21 februari 2010

Naturlig hudvård från Caroma

Det är många som frågar mig om tips på naturlig hudvård och jag tänkte idag berätta lite om ett nytt märke som jag har testat den senaste tiden, nämligen Caroma.

Carina, som driver företaget Caroma är utbildad inom Aromaterapi (användning av eteriska oljor i terapeutiskt syfte) och Phytoterapi (användning av läkemedel från växtvärlden), viket återspeglar sig i hennes produkter.

Produkterna innehåller naturliga råvaror och är fria från silikoner, mineraloljor och parabener.

Jag har testat de här produkterna:

Rengöringskräm


Caromas beskrivning:
"En mjuk rengöringskräm med Kaolinlera och Ricinolja som löser makeup och smuts utan att torka ut eller kännas fet. Löser även ögonsmink."

Min åsikt:
Den här är verkligen annorlunda om man jämför med vanliga tvättkrämer. Huden blir inte uttorkad och sminket försvinner lätt som en plätt. Även mascaran som jag använder försvann lätt! När man sköljt av den så känns huden mjuk och inte alls sträv som den kan göra med rengöringskrämer som innehåller tvålsubstanser.

Jag har tidigare använt OCM-metoden (Oil Cleansing Method) till rengöring och sminkborttagning och då använt ricinolja (oftast tillsammans med mandelolja) och jag har alltid gillat ricinoljan för dess rengörande effekt.

Caromas rengöringskräm är dock ett betydligt mindre kladdigt sätt att utnyttja ricinoljan än vad OCM är.

Pris 100 ml: 119kr (Just nu till specialpriset 95kr)

Ansiktsvatten


Caromas beskrivning:
"Roshydrolat som tar bort de sista resterna av rengöringen och normaliserar hudens PH-värde."

Min åsikt:
Jag har varit lite till- och frånare när det gäller ansiktsvatten. Jag har ibland undrat om det verkligen gör någon skillnad? Men den här produkten luktar gott och den känns väldigt fräsch och inte alls uttorkande (som de ansiktsvatten som innehåller alkohol). Den känns som en bra avslutning på rengöringen och den känns lite "lyxig".

Pris för 100ml: 99 kr

Dagkräm


Caromas beskrivning:
"En mjukgörande dagkräm för normal till torrare hud. Balanserar huden så att den återfår spänst och vitalitet."

Min åsikt:
Den här är helt suverän! Den sjunker in på nolltid utan att behöva appliceras två gånger (jag får ofta göra det med krämer som sjunker in snabbt, de räcker inte till helt enkelt).

Denna är också den enda naturliga dagkräm jag hittat som fungerar perfekt tillsammans med mineralsmink. I och med att den sjunker in snabbt så behöver man inte vänta någon längre tid innan man kan applicera mineralsminket och den ger en bra yta. Många andra dagkrämer lämnar en yta som mineralsminket "fäster" på och gör det ojämnt applicerat (speciellt oljebaserade, tex Dr Hauschkas), men det gör alltså inte denna!

Dessutom håller den huden fin hela dagen. Inga torra fläckar eller oljiga partier.

Pris för 50 ml: 199 kr

Nattkräm


Caromas beskrivning:
"En fyllig kräm full av vitaminer, fuktbindare och örtextrakt. Ger huden de verktyg den behöver för att reparera och regenera huden under natten."

Min åsikt:
Det här är en ganska fet kräm som faktiskt ändå sjunker in bra i huden. Vissa nattkrämer lägger sig som en kletig mask, men det gör inte denna. Huden blir rejält återfuktad och det känns att krämen gör nytta under natten. Huden ser verkligen "reparerad" ut på morgonen!

Pris för 50 ml: 199kr

Sammanfattning:
Jag provar hela tiden nya hudvårdsserier, men det är inte så ofta jag tycker de är tillräckligt bra för att rekommendera dem. Den här gången tycker jag dock det! Produkterna är mycket bra, de är dryga, min hud gillar dem och de luktar gott! Priserna är också helt okej med tanke på att produkterna är både dryga och att det faktiskt ligger en kunskap bakom. Nästan vem som helst kan slänga ihop en kräm efter ett standardrecept och skapa en hyfsad ansiktsprodukt, men för att skapa en verkligt bra produkt så krävs det mycket mer kunskap än så. Carinas bakgrund och utbildning tillsammans med hennes intresse för naturlig hudvård gör dessa produkter till något utöver det vanliga.

Man kan förresten även köpa minikit anpassade för mogen hy eller för ung hy för endast 80 kr. Ett bra prova-på-pris!

Produkterna hittar du på www.caroma.se

5 kommentarer:

 1. i tried to buy theese products from caromas webshop, men det var inte possible to buy with visacard/mastercard. Thats very bad, because it is very troubling to shop abroad without using creditcard. Seems lik nice products :)

  SvaraRadera
 2. Heimlaga:It is possible to pay with Visa/Mastercard at Caromas. If it didn't work for you, contact Carina and I'm sure she will help you! /Tina

  SvaraRadera
 3. Jag hade inte hört talas om Caroma innan jag läste detta inlägg. Men nu efter att jag har läst det måste jag verkligen prova det. Jag är helt inne på naturliga/ekologiska hudvårdsprodukter. Tack för bra och intressant artikel

  /Lisa

  SvaraRadera
 4. Hei :)
  Har du prøvd Shine sine hudpleieprodukter? (www.shineclub.com) De har også veldig mye bra kosttilskud :)

  Må bare si jeg er veldig fornøyd med sminken din :)

  SvaraRadera
 5. jeg leste om caroma for første gang her på denne bloggen, bestilte prøver og er nå fullstendig forelsket i alle produktene :O)))))

  SvaraRadera