fredag 1 november 2013

Lipgloss och smakämne

 
Tidigare i år så gjorde vi en undersökning om vi skulle ta bort smakämnet i vårt lipgloss.
Anledningen till det var att många kunder hörde av sig och ville ha lipgloss utan smakämne, många på grund av allergibesvär eller att de tyckte det var jobbigt med starka dofter.

Hälften tyckte att vi skulle ta bort eller minska på det och hälften tyckte att vi skulle ta bort det.

Vi bestämde oss för att göra ytterligare en undersökning och skickade ut lipgloss till 42 testpersoner. Av testpersonerna hade alla utom en tidigare köpt eller provat vårt lipgloss med smak.

Så här blev svaren:

5 personer tyckte att det inte spelade någon roll.
27 personer tyckte att det var bättre utan smak.
10 personer tyckte bättre om det med smak, men 9 av dessa skulle köpa det ändå även om vi tog bort smaken.
Endast 1 person ville inte längre köpa det om vi tog bort smaken.


Detta var frågorna vi ställde:

1. Hur tycker du att smaken på lipglosset är nu när vi har tagit bort smakämnet? Bättre? Sämre? Spelar ingen roll?

2. Även om du tycker att det var bättre med smakämne i, skulle du kunna tänka dig att köpa även om vi tar bort smakämnet?

3. Lipglosset har en svag lukt/smak av vaxet vi använder (candelillavax). Tycker du att det är en störande lukt/smak?

Här är några av svaren:

Jag tycker att det var bättre utan smak. Jag älskade lukten på det förra med smak men det här känns fräschare. Jag uppfattar knappt lukten av candelillavax, den är väldig svag och absolut inte störande på något sätt. Kommer fortsätta köpa det här och är jätteglad över färgen, hade aldrig köpt det själv eftersom jag mest köper rosa men det här var ju perfekt på så tack så mycket! :)
Jag tyckte inte direkt det var nått fel på smaken innan men det är bra smak nu utan.
Jag verkligen gillade glanset speciellt färgen så kommer absolut köpa igen även utan smakämnen.
Vaxet ni skrev om, stör inte enligt mig.


Jag gillade smaken på det gamla lipglosset och den smakar ju betydligt godare än den nya. Den nya smakar/luktar inte speciellt gott men eftersom lukten är så svagt så stör det inte mycket alls. Den gamla luktar istället kanske lite väl mycket när jag tänker på det. :)

Efter att ha använt lipglosset varje dag i en veckas tid är min uppfattning följande:
Att ni tagit bort smakämnet är bara bra. Jag har ett annat lipgloss från TiKei, och smakämnet gör nästan att man inte vill använda det. Smakämnet gjorde att man inte kände sig riktigt ren, och det är inte nice.

När det gäller candelilavaxet känner man smaken av det just när man applicerat lipglosset, men det försvinner efter en stund och stör inte mycket.
Tack för att jag fick prova! Jag hade förmodligen inte beställt ett Havanna, men är faktiskt supernöjd med färgen!


Den smakfria är mycket bättre. Jag har undvikit att använda det smaksatta lipglosset eftersom smaken stört mig. Men den nya smakfria är verkligen kanon. Jag har inte kännt smak eller lukt från vaxet, eller så har jag inte reagerat på det i varje fall.
Fortsätt med dessa smakfria lipgloss så kommer jag handla fler.


Jag har nu testat den en vecka och jag tycker att det är bättre utan smak. Smaken av bivaxet är diskret och känns naturlig så den stör inte. Även min dotter har testat den. Hon är i åldern då Victoria Secret och bodysplash är hårdvaluta. Hon tyckte att den inte smakade någonting och att det inte fanns någon konstig bismak.
Jag tycker det är väldigt trevligt att ni är så lyhörda på era kunders synpunkter. Det händer verkligen saker!


Nu har jag testat ert nya lipgloss några dagar & har feedback till er :)
1. Smaken på lipglosset är helt okej, känner ingen dålig bismak alls & det stör absolut inte att ni tagit bort smakämnet. Jag märker ingen skillnad när jag slickar sig om läpparna.
2. Jag kan absolut tänka mig att köpa fler lipgloss nu när ni tagit bort smakämnet. Känns bara mer naturligt för mig att det inte luktar. Dessutom kände jag mig torr om läpparna då jag använde ert lipgloss förra gången, men av detta blev jag inte torr alls :) Så alltså mycket bättre.
3. Jag tycker inte att lukten från vaxet är störande, som sagt känns det mer naturligt nu! Föredra detta utan lukt.


Jag hade ett Havanna lipgloss här hemma sedan tidigare så jag jämförde dem med varandra.
Jag var en av dem som tyckte ni skulle ha kvar smaken/lukten för att den var så god, men läppglansen var helt okej utan också. Det kanske till och med passar bättre ihop med resten av ert sortiment som veganskt och naturligt, eftersom oparfymerat dessutom gör det mer allergivänligt. Och vanligtvis när jag använder läppglans har jag samtidigt så mycket annat som luktar (hårprodukter, parfym, lotion etc.), så ett luktfritt läppglans var ganska trevligt ändå.
Smaken var inte lika god nu, men eftersom jag knappt kände den spelar det ingen större roll för mig. Lukten av vaxet tänkte jag inte på och jag kan mycket väl tänka mig att fortsätta köpa ert läppglans trots att jag gillade smaken det hade innan :)


Jag är glad att vara en av dom som valts ut att testa lipglosset!
Jag tycker att smaken är bättre.
Glosset har ingen störande smak/doft, jag känner bara av candelilavaxet som en mycket svag mandeldoft
som känns väldigt naturlig.


Jag har testat lipglosset som jag fick hemskickat,och så här tycker jag.
Jag tycker inte att det spelar någon roll om smakämnet är borta.
Jag kan tänka mig att köpa det även om där är smakämne, det är ett av mina favorit lipgloss.
Ang. candelillavaxet så upplevde jag det inte som störande, märkte det knappt.


Jag har nu fått och testat läppglanset och jag föredrar det nya över det gamla. Personligen tyckte jag inte om smaken och lukten den gamla varianten hade. Jag tycker den smakade/luktade som bananlacken man får på sina tänder, då man är hos tandläkaren. Jag tycker om hur den är utformad nu, smaken/lukten är mer neutral. Jag tycker det här är ett jättebra läppglans i övrigt :) Det är återfuktande för läpparna, håller länge och är enkelt att applicera. Jag tänker absolut fortsätta köpa det!

Jag använder sen tidigare erat gloss flera ggr i veckan och har det i flera färger. Är ett av mina favoriter. Jag röstade i omröstningen att ni INTE skulle ta bort smak/ doften på eran produkt. Jag tyckte att den är diskret, väldoftande/smakande och ger en fräsch känsla.
Det var min utgångspunkt när jag fick hem erat nya gloss.
1. Jag känner ingen direkt smak. Det ger ett neutralt intryck. Trivs faktiskt till min förvåning bra med det och måste nog säga att det faktiskt är en viss förbättring.
2. Jag ska fortsätta köpa erat gloss oberoende om smak är kvar  el ej då jag tycker det är en riktigt bra produkt som jag trivs med oavsett.
3. Nej. Jag känner det endast om jag luktar mycket nära och noga på produkten. Känner inte av/tänker inte på den när glosset är på läpparna.
Jag är positivt förvånad över att jag gillade det utan lukt. Har varit rätt förtjust i lukten/ smaken tidigare. Men det ger nästan en fräschare känsla nu än tidigare.
Tack för att jag fick prova produkten och komma med mina åsikter!

1. Jag tycker det är sämre utan smaken/doften.
2. Ja det är fortfarande en bra produkt jag är väldigt förtjust i. Färgerna är snygga och det sitter länge och håller läpparna mjuka.
3. Jag tyckte det luktade lite som trolldeg, lite salt och dovt. Inte en doft jag är så förtjust i utan känns lite unket. Det luktade dock väldigt svagt så det är kanske inte nått alla reagerar på och det luktade inte så länge utan mest i början.
Jag var väldigt förtjust i hur det doftade förut och jag ser väldigt gärna att ni har kvar dem som de var. Känns lite lyxigare och roligare när det doftar gott jämfört med den lite trista lukten som var i detta. Så länge allt är naturligt så tycker jag det är bra!
Som jag skrev skulle lag fortfarande köpa produkten även om ni har bort smak/dotft ämnet  men den kändes för mig personligen ganska mycket tristare eftersom den naturliga doft i den nu är en som jag inte är allt för förtjust i även om den inte är stark alls. Det sitter precis som det ska, färgerna är toppen men det lilla extra ”lyxkänslan” försvann lite för mig.
Men alla tycker olika!

Jag fick hem ett test av ert lipgloss Havanna utan smakämnen och här kommer min recension:
Jag tycker att produkten knappt smakar någonting, och att det är mycket bättre utan smakämnen då jag finner sådant onödigt.
Jag föredrar faktiskt att köpa era läppglans utan smakämnen, man känner endast en liten hint av smak och lukt.
För övrigt så är det ett  bra läppglans som håller länge och inte har den där klistriga känslan på läpparna.


Har under dagen testat läppglanset och är väldigt nöjd.
Jag är väldigt doftkänslig så har därför inte använt ert läppglans tidigare. Nu känner jag varken någon doft eller smak på produkten över huvud taget. 
Tycker detta är väldigt bra för oss som är känsliga.
Hade aldrig vågat beställa ett smaksatt läppglans utan att lukta på det först. 
I övrigt så tyckte jag att konsistensen var helt underbar! Krämigt, mjukt och jag kände verkligen att den återfuktade mina läppar.

Vi tackar alla som har ställt upp och testat och svarat på våra frågor! Ni har gjort ett jättebra jobb och kommit med bra synpunkter.

Det känns nu som helt rätt beslut att ta bort smakämnen och jag hoppas att ni som gillade smakämnet hann köpa på er under rean :-)
Alla lipgloss är nu utan smak och vi hoppas att alla ni andra som inte var med och testade, gillar det beslutet också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar